2020 – Time to rethink

Geschreven door Ernst Taris op 17 augustus 2020

2020 is een bijzonder jaar. Iedereen constateert dat de toekomst er heel anders uitziet dan dat we aan het begin van dit jaar dachten. Zaken die wij als vanzelfsprekend hebben ervaren, zijn dat niet meer. De 1 ½ meter voorschriften hebben een enorme impact op het leven van iedereen. Iedereen worstelt ook met de vraag of de ‘oude’, vertrouwde samenleving nog ooit terugkomt. De vraag is wel of we dit moeten willen.

In diverse gesprekken stelden wij ons de vraag of 2020 als een verloren jaar gezien moet worden. Wij constateerden dat wij dit jaar meer zijn gaan beschouwen als een moment waarin wij de kans krijgen om een re-set knop in te drukken en na te denken hoe we zaken vanaf nu wél willen gaan doen.

Net als wij hebben velen de indruk dat de wereld bezig was uit de bocht te vliegen, gelet op de vele vraagstukken (economisch, milieutechnisch, sociaal, veiligheid etc) die steeds nadrukkelijker om een actieve reactie vroegen. Dat wat wij aan de ene kant opbouwen, lijken wij aan de andere kant weer af te breken.

De wereld staat nu even stil en bezint zich op de vraag hoe nu verder te gaan; Time to rethink!

Ernst Taris – Adviseur OR-coach.nl
Thomas Merkus – Producent Vortical Video Productions