Slimr® samenwerken

Er zijn tegenwoordig verschillende online samenwerkings- c.q. vergadertools beschikbaar, waaronder Microsoft Teams. OR-coach.nl verkent graag met u de mogelijkheden om Teams binnen uw OR-situatie te implementeren. Wij ondersteunen u graag bij het leren werken met Teams.

Microsoft Teams

Aangezien steeds meer organisaties werken met Office 365, ligt het voor de hand om als ondernemingsraad om gebruik te (gaan) maken van de mogelijkheden van Microsoft Teams. Zowat alle denkbare online samenwerkingstools zijn inmiddels in Microsoft Teams geïntegreerd., Dat maakt Teams het ultieme samenwerkprogramma. Teams biedt één locatie voor de leden, gesprekken, online vergaderingen, bestanden en nog veel meer.

Alle OR-leden hebben overal en direct toegang tot alles wat ze nodig hebben. Stel een vraag via de chat aan je collega OR-lid of aan de hele ondernemingsraad. Plan een (online) bijeenkomst voor een van de commissies of voor de hele ondernemingsraad. Plaats een bijlage of e-mail in gesprekken om het OR-team op de hoogte te houden. Sla je bestanden centraal op met versiebeheer en werk (tegelijk) samen in je gedeelde documenten.

Organiseren van het OR-werk

Een samenwerkingstool als Microsoft Teams helpt het OR-team ook doelgericht te werken. Met de planfunctie binnen Microsoft Teams kan de ondernemingsraad het OR-werk slim organiseren. Hiertoe kan het OR-team eenvoudig nieuw plannen (aan)maken, taken organiseren en toewijzen, bestanden delen, chatten over de OR-taken en updates over de voortgang ontvangen. Elk plan heeft een eigen planbord waarop u als ondernemingsraad taken in ‘buckets’ kunt ordenen. De weergave Mijn taken bevat voor elk OR-lid een uitgebreide lijst met al zijn/haar taken en de bijbehorende status voor alle plannen. Elk OR-lid dat samenwerkt aan een plan, weet altijd waar de teamleden mee bezig zijn.

Onze werkwijze

OR-coach.nl verkent graag met u de mogelijkheden om Microsoft Teams binnen uw OR-situatie te implementeren. Wij ondersteunen u bij het leren werken met Teams. Stapsgewijs helpen wij u optimaal gebruik te maken van de verschillende mogelijkheden van Teams, zoals (online) vergaderen en samenwerken, het zoeken en archiveren van de benodigde vergaderstukken en het samenwerken met OR-collega’s in hetzelfde bestand. Zodat u als ondernemingsraad in korte tijd snel en efficiënt kunt samenwerken met uw OR-collega’s en/of externe adviseur/coach via Teams.

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek brengen we de wensen en situatie van uw ondernemingsraad hiertoe in kaart. Op basis daarvan ontvangt u van ons een gericht implementatie- en ontwikkelplan voor uw OR.

Heeft u interesse?

Heeft u interesse in deze dienst van OR-coach.nl of heeft u gewoon een vraag hierover, vul dan onderstaand formulier in of bel ons op 085 – 487 03 99.