Stappenplan oprichten OR

Is uw onderneming gegroeid en heeft deze de grens van 50 medewerkers inmiddels overschreden? Dan is het moment aangebroken waarop u volgens de wet verplicht bent tot het oprichten van een ondernemingsraad. Voor u als directeur / bestuurder, HR-adviseur en/of medewerker is dat geen alledaagse kost en het is dan ook begrijpelijk dat er een aantal vragen bij u opspelen. Want waar begint u? En waar moet u allemaal rekening mee houden bij het oprichten van een OR?

Stappenplan voor het oprichten van een OR

Bij OR-coach.nl hebben we veel ervaring met het adviseren van ondernemingen rondom het oprichten van een ondernemingsraad. In onze handige whitepaper ‘stappenplan voor het oprichten van uw ondernemingsraad’ geven wij u een praktische leidraad dat u kunt gebruiken bij het oprichten van uw OR. Per stap geven we u een uitwerking met informatie, tips en aandachtspunten. Op die manier helpen wij u in vijf eenvoudige stappen op weg.

In vijf stappen op weg

In de whitepaper ‘Stappenplan voor het oprichten van uw ondernemingsraad’ behandelen we de volgende vijf stappen die u dient te doorlopen om te komen tot een goed functionerende OR binnen uw organisatie:

  1. De behoeftepeiling
  2. Het ontwerp
  3. Werving kandidaten
  4. De verkiezingscampagne
  5. Installatie van de OR

Whitepaper stappenplan oprichten OR downloaden

OR-coach.nl heeft jarenlange ervaring met het adviseren en ondersteunen van bedrijven bij het oprichten van een OR. Wanneer uw organisatie op het punt is gekomen dat het, al dan niet omdat de wet u daartoe verplicht, tijd is om een OR op te richten binnen uw organisatie begrijpen wij als geen ander dat u behoefte heeft aan informatie. Daarom stellen wij deze handige whitepaper voor u beschikbaar. De eerste stap op weg naar een succesvolle ondernemingsraad!